יום שבת, 5 בספטמבר 2015

מי ומי בשוק הרכב

שוק הרכב הישראלי הוא די סבוך. ענף הרכב העולמי עבר איחודים והיעלמות של חברות וכך קרה גם אצל היבואנים. עדיין חלק מהיבואנים פעילים משנות המדינה הראשונה ואף מלפני קום המדינה. מטבע הדברים נוצרים מצבים שמכוניות ששיכות לאותו יצרן משווקות על ידי שני יבואנים שונים.

חברת המזרח לשיווק מכוניות היא היבואנית של לנדרובר וכן של מותג הרכב הסיני גרייט וול, בעבר ייבאה רכבי אוסטין עד שחברת רובר פשטה את הרגל. היא ייבאה משנות ה-40 רכבים של ג'נרל מוטורס עד שכל היבוא אוחד אצל יבואן אחד.

כלמוביל היא יבואנית של מרצדס, סמארט, מיצ'ובישי ויונדאי היא החלה דרכה ביבוא מרצדס ולאט לאט עברה ליבוא מיצ'ובישי ויונדאי. בניגוד למספר יבואנים היא מייבאת מהמותגים שלה את כל תחום הרכב מרכב פרטי עד כבד. ההיסטוריה של כלמוביל.

מאיר חברה למכוניות ומשאיות בע"מ היא יבואנית וולוו והונדה (כולל רכב דו-גלגלי) יגואר ומשאיות רנו. היא מייבאת עת כל תחום הרכב של וולוו החל מרכב פרטי עד צמ"ה וכן מותג צמיגי קוגול. היא מחזיקה בבעלות יחד עם וולוו בחברת מרכבים לבנית מרכבי אוטובוסים וגן בחברת התחבורה הציבורית קווים. החברה קרויה על שם המייסד מאיר קז ז"ל.

סוכנות מכוניות לים התיכון - סמל"ת היבואנית של מותגי פיאט מ- 1950 (פיאט, אלפא רומיאו ולנצ'יה) כולל איווקן מותג הרכב הכבד של פיאט. לאחר שגד זאבי הבעלים של יפנאוטו נקלע לקשיים היא קנתה את הזיכיון ליבוא סובארו. לא ברור כיצד ישפיע האיחוד פיאט-קרייזלר על שיווק הרכבים. היא הבעלים של יבואנית האופנועים מוטוטראק.

מכשירי תנועה מורכבת ממכשירי תנועה ומכוניות יבואנית קרייזלר, ג'יפ, דודג', ראם וסוזוקי וכן צמיגי פיירסטון וברידג'סטון. מכשירי תנועה ומשאיות יבואנית מאן, מכוניות ספורט ישראל בע"מ יבואנית פורשה וחלק בבעלות עלחברות התחבורה הציבוריות מטרופולין ומטרודן. היא הבעלים של תע"ר תעשיות רכב היצרנית של ג'יפ סופה, הנ"נ, ורכבים אחרים. על אף שהיא יבואנית ותיקה מ-1949 לאחר האיחוד של פיאט קרייזלר כנראה היצרן ישאף לאחד את היבוא שמופצל בינה לבין סמל"ת.

צ'מפיון מוטורס היא יבואנית של קונצרן פולקסווגן: פולקסווגן, אאודי, סקודה וסיאט. היבוא היה מחולק בין חברות שונות אבל לאחר תאגיד פולקסווגן השתלט על אאודי, NSU, סקודה וסיאט הם מוזגו לסוכנות אחת לאחר שסקוקאר של שלמה מלצר ייבאה בעבר את סקודה.

שיר - שלמה יבוא רכב בעבר ייבאה את סקודה במסגרת חברת סקוקאר, אבל לאחר שהחברה נרכשה על ידי פולקסווגן הזיכיון נמסר לצ'מפיון יבואנית פולקסווגן. חברת ג'נרל מוטורס הבעלים של אופל לא הייתה מרוצה מהמכירות הדלות של המותג והוציא אותו ב-2011 מידי נציגתה יוניון מוטורס והעבירה אותה לידי החברה של שלמה מלצר.

יוניברסל מוטורס (UMI) היא חברה שאיחדה את היבואנים השונים של ג'נרל מוטורס. היא משווקת את מוצרי ג'נרל מוטורס שברולט (כולל שברולט קוריאה - לשעבר דייהו), ביואיק, קדילאק, איסוזו ובעבר שיווקה את סאאב.

טלקאר היא יבואנית דייהטסו, סאנגיונג וקיה. דייהטסו החליטה להפסיק את שיווק המכוניות לאירופה ולכן עיקר עסקיה של טלקאר היא קיה שהוא מותג פופולרי בישראל (בעיקר הפיקנטו).

יוניון מוטורס היא יבואנית טויוטה ומייבאת גם את מוצג היוקרה של טויוטה לקסוס ומשאיות הינו (יצרן שנקנה על ידי טויטה בשנות השישים).


קרסו מוטורס התחילה ב- 1933 כנציגה של ג'נרל מוטורס ומ- 1948 היא יבואנית של רנו מ-1992 יבואנית של ניסאן שנרכשה על ידי רנו היא משווקת גם את אינפיניטי מותג היוקרה של ניסאן.

דוד לובינסקי יבואן של פיג'ו סיטרואן (ששייכת לפיג'ו) ו- MG (נקנה על ידי יצרן הרכב הסיני SAIC). לובינסקי הוא יבואן של פיג'ו משנת 1936 וגם משווק באמצעות דלב מוטוספורט את אופנועי פיג'ו, PGO, KTM וטרקטורוני פולריס.

דלק מוטורס היא יבואנית של פורד מזדה BMW ומיני ואופנועי BMW והוסקווארנה. היא החלה את דרכה כיבואנית מזדה (חברה בבעלות פורד) ולאחר מכן קיבלה את ייצוג פורד. את מותגי BMW ומיני קיבלה עם רכישת עסקיה של קמור יבואנית BMW.

אלבר חברת השכרת הרכב והליסינג היא גם יבואנית של רכב ביבוא מקביל מארצות הברית. אלבר מוטו היא יבואנית של קטנועי ואופנועי דיאלים ואופנועי הארלי דיווידסון.

יבואני דו גלגלי

שוק הדו גלגלי נתון לתנודות יותר משוק הרכב ולפשיטות רגל של היצרנים ושל היבואנים.

מטרו מוטור: כנראה היבואן הגדול ביותר יבואן סאן יאנג, ימאהה, קוואסאקי.

עופר אבניר: יבואן של קימקו, סוזוקי, פיאג'ו, אפירליה, ג'ילרה, מוטוגוצי והוסקווארנה. הוא אחד הוותיקים ששורשיו בשיווק של הקטנוע הישראלי טילון שיוצר בקיבוץ צרעה.

אשל אופנועים שהייתה בעבר נותנת שירותים ליבואן יוסאנג שפשט את הרגל היא כיום היבואן של יוסאנג.

ג'ט סטאר (רם אביב אופנועים) יבואנית אופנועי וקטנועי קיווי בנלי.

מוטו טראק חברת בת של סמל"ת יבואנית של אופנועי שטח ומירוץ גאס גאס הספרדים.

ליגל אופנועים יבואנית של דוקאטי.

בליץ מוטורס יבואנית של אופנועים חשמליים.

ג.ב.ר שירותי רכב החלה דרכה כנותנת שירות ויבואנית הארלי דייווידסון ,כיום יבואנית של דגמי רטרו קליבלנד וורקס (קסטום מארה"ב) ורויאל אנפילד (אופנוע הודי בשם מותג בריטי)

למברטה לפני מספר שנים חודש הייצור של המותג האיטלקי המפורסם על ידי בעלי המתוג חברה שוויצרית שמייצרת את הקטנוע בטיוואן. היבואן הוא שירומיקה מוטורס והמשווק הוא אוקסיגן מוטרוסייקל.

אופנועי זירו היא יבאונית של אופנועים חשמליים בשם זה שמיוצרים בארצות הברית.

המאגר ב.נ.כ מייבא את אופנועי לונסין הסינים

HM ישראל מייבא את LML חיקוי של וספה ואת HH ואת אופנועי HM

למידע נוסף על יבואני רכב דו גלגלי ראו:

myinnova

בלוג האופנועים

יום חמישי, 2 ביולי 2015

מוזיאון זעיר



ישנם אספנים מוטוריים רבים שמחליטים אם כדי לממן את שיגעון האספנות שלהם או כדי לשתף אחרים באהבה שלהם לאספנות לפתוח את האוסף הנרחב שלהם לציבור רחב כמוזיאון. בדרך כלל האוספים האלו מעניינים כי הם משקפים נישות ומתמקדים בסוג מסוים של מכוניות או ביצרנית מסוימת.

כזה הוא המוזיאון של ברוס ויינר במדיסון, גורג'יה ארה"ב. מוזיאון המוקדש למכוניות זעירות.
כמה זעירות? ובכן כמה מהמוצגים הנדירים נבנו מסירה של אופנוע.
מוזיאון זה כבר אינו קיים או פחות לציבור כיוון שבשנת 2013 האוסף נמכר אבל באתר של המוזיאון עדיין קיימת האפשרות לסיור וירטואלי באוסף כפי שהוא הוצג בעבר.

חלק מהמכוניות הם עבודה של משוגעים לעניין וחלק ייצור של חברות קטנות ואף של חברות גדולות ומוכרות.
חשיבותו של המוזיאון בכך שהוא משקף תופעה שהייתה קיימת לאחר מלחמת העולם השנייה שאירופה הייתה הרוסה והיו נחוצים בה רכבים זולים, פשוטים וחסכוניים, ורוב המכוניות החלו את דרכן בתקופה זו. אותו תופעה היתה ביפן לאחר מלחמת העולם, וכן העובדה שעד היום ביפן יש העדפה בערים למכוניות זעירות.

אם אתם שואלים מה זו מכונית זעירה מיקרוקאר ודאי נתקלתם באחת כזאת כיום הסמארט.

סמארט

באתר המוזיאון תמצאו כמה מכוניות מוכרות כמו מיני, פיאט 500 (על אף שהן נחשבות כמכוניןת מיני) ומכוניות זעירות ידועות כמו, איזטה, מסרשמידט, היינקל, NSU. כמו כן ניתן לראות שם את ההתחלה של חברות שאנו מכירים כיום כגון ב.מ.וו, וספה, סובארו, מזדה, הונדה, דיהטסו, סיאט ופיז'ו

סובארו 360
מה שמעניין באתר זה פתרונות שניסו למצוא אנשים למכונית קטנה וחסכונית אבל שתוכל לשאת אנשים לדוגמה במכונית התלת אופנית הזאת יש ספסל משולב שהנהג יושב במרכז והאנשים יושבים בצד (האמת נדחסים) וכך ניתן להתגבר על בעיית מרווח הרגליים  מאחור ולא להגדיל את גודל הרכב.(פתרון דומה אומץ במכונית הצרפתית מיה אלקטריק)
1959 Scootacar Mk I
האוסף מכיל מגוון של איזטות לא רק של ב.מ.וו, אלא גם צרפתית, אנגלית וספרדית וטנדר.
1957  Isettacarro ספרד
1957 Velam Isetta צרפת
1961 Isetta 300 בריטניה
איזטה משטרה גרמנית ב.מ.וו 1961
איזטה ב.מ.וו 1959 דראג 2005
חלק מהמכוניות הזעירות הן מכוניות כעורות אבל בינהן יש מכוניות מאוד אלגנטיות למשל גוגומוביל דארט מכונית ספורט וגוגומוביל מסחרית זעירה.

גוגומוביל דארט 1958
 1958 Goggomobil Transporter    
 סיור וירטואלי במוזיאון

יום ראשון, 24 במאי 2015

עסקי גלגלים

והרשומה הזאת לא תעסוק במכונית כי אם בתוכנית טלוויזיה על מכוניות.
תוכנית הטלוויזיה "עסקי גלגלים" (Wheeler Dealers בשמה המקורי) היא תוכנית שמקורה במקור בבריטניה שבה שני חובבי רכב מייק ברוור, סוחר מכוניות לשעבר ואד צ'יינה מומחה הרכב משפצים מכונית במטרה למכור אותה ברווח.


התכנית החלה במקור בבריטניה ועברה לארצות הברית אבלן הקונספט נשאר זהה. מייק רוכש מכונית בזול בעזרת כושר המיקוח שלו ובעיות ממנה היא סובלת ומביא אותה למוסך, הוא מציג אותה לאד ומפחית מחומרת הבעיות שממנה היא סובלת. אד מומחה מנוסה כמובן מתלונן שמייק לא מבין כמה עבודה נחוצה כדי להביא אותה למצב שבו היא תהיה רכב נחשק.

היפה בתוכניות הרכב הבריטיות שבניגוד לתוכניות האמריקניות הם שומרות על האופי הבריטי הצנוע. אד ומייק רוצים לשפר את המכונית ככל האפשר כדי למכור אותה ברווח, אבל לא להוציא יותר מדי כסף כדי לא למכור בהפסד, לכן שלא כמו בתכנית כמו Overhaulin הם לא שופכים טונות של כסף על המכונית.

התכנית צברה מעריצים לא רק בגלל העיסוק המוטורי שלה, אלא גם בגלל אופן ההגשה שלה. אני אוהב את האופן הפשוט אך מקצועי שבו מסביר אד צ'יינה את הטיפול שאותו הוא עומד לבצע וגם מסביר האם ניתן לעשותו בבית או לאו. האופן המקצועי השיטתי שבו עובד אד צ'יינה מעורר הערכה, היית רוצה שהוא יתקן את רכבך או ינהל את המוסך שבו מתקנים את רכבך.

אד צ'יינה הוא לא רק מקור לא אכזב לידע מוטורי, אלא גם אדם המצליח להעביר את הידע שלו בצורה מובנת להדיוטות. הרבה פעמים בתכנית אמריקנית העוסקת ברכב, כאשר מפרטים את התיקון אתה טובע בשלל מונחים המי, ביג בלוק, סמול בלוק, דיסקים, יד הסרן, מתלים ואינך מבין בעצם מה נאמר. לדוגמה באחת התכניות הסביר אד, שהמי הוא מנוע שבו ראש תא הבעירה הוא המיספירה שמאפשר שטח מגע ומיקום שסתומים טוב יותר. לאחר צפייה אתה לא רק נהנה מהתכנית אלא גם יכול לצאת עם קצת ידע.

יום רביעי, 15 באפריל 2015

בכיס הקטן

כתבתי רשימות על מכוניות שיש להן חשיבות היסטורית, חשיבות עיצובית, שהן פורצות דרך, אבל המכונית הבאה שאתאר כאן פורצת דרך לא בחדשנות כל כך כי אם התפיסה שלה.

המכונית הזו היא קנגורו היא מכונית חשמלית המיועדת לנכים.


נכים נאלצים להסתמך על אנשים אחרים המסיעים אותם ולהיטלטל מכסא למושב הרכב או לנסוע ברכבים מותאמים אשר זקוקים למשטח עלייה או לרמפה. אם נכה מעוניין לנהוג בעצמו ההתאמה של הרמפה החשמלית שתאפשר לו להיכנס לרכב האתמת הרכב לכיסא גלגלים במקום מושב נהג והעברת תפקודים מדוושות לידיים והתאמתם למוגבלות עולה כסף רב. כמו כן היא מצריכה מכונית בגודל מסוים, לפחות מיני ואן.

קנגורו (Kenguru) פותחה בהונגריה (ולכן נכתבת כך ומבוטאת בהונגרית בדיוק כמו בעברית) והועברה לצורכי ייצור ומימון לטקסס. יתרונה שהיא רכב פשוט וקל לנהיגה לנכה שמותאם אליו מאפשר לו ניידות וגם קטן בממדיו אפילו ממכונית סמארט (אורך 2150 מ"מ רוחב 1550 גובה 1470).

הקנגורו הוא רכב חשמלי שהמרכב שלו עשוי פיברגלס מה שאומר שהוא שוקל 350 ק"ג ללא הסוללות והן מעלות את משקלו ל- 525 ק"ג. המהירות המרבית של הקנגורו היא כ-48 קמ"ש והטווח שלו בטעינה בודדת הוא זהה 48 ק"מ.

הקנגורו עולה 25,000 דולר אבל בהתחשב בכך שהיא חשמלית ומיועדת לנכה שני מרכיבים שזוכים לסבסוד ברכב אז המחיר לצרכן יכול להיות נמוך יותר.

יש לציין שקנגורו אינו הראשון מכונית דומה היא הקנטה (Canta) מיוצרת על-ידי חברה הולנדית. גם היא מוגבלת במהירותה ל-45 קמ"ש אבל הניגוד לקנגורו היא מונעת במנוע בנזין של 160 סמ"ק המספק 5.5 כ"ס או 200 סמ"ק המוסיף כוח סוס אחד נוסף. הכניסה אליה גם מתבצעת מאחור אם כי הדלת נפתחת לצד ולא למעלה מידות אורך 230 ס"מ רוחב 110 ס"מ גובה 165 ס"מ.

מכונית אחרת המיוצרת בצ'כיה היא האלבי (Elbee) כמו הקנטה היא מונעת במנוע בנזין אבל גדול יותר (330 סמ"ק) המאפשר לה להגיע למהירות של 80 קמ"ש ולכן לנוע גם מחוץ לעיר. בניגוד לשתי הקודמות הכניסה והיציאה עם כיסא הגלגלים היא מקדימה. נראה שזה קצת מסובך יותר לנכה לעלות אחורה, אבל זה מאפשר להכניס כיסא לנוסע מלבד הנהג.היא שוקלת 400 ק"ג ורוחב 130 ס"מ ומחירה הוא כ- 19,000 דולר לגרסת בסיס.


 שתי המכוניות האחרונות מיישמות טכנולוגיה מוכרת של מכוניות זעירות (Micro Car) שהייתה זמינה באירופה בשנות החמישים וביפן כיום.
אתר קנגורו 1
אתר קנגורו 2
מפרט טכני קנגורו
קנטה
אלבי

יום שבת, 7 בפברואר 2015

סובארית



הכלי לעיל נקרא בארץ בשם סובארית למרות שהשם שלו היה סובארו E10 או E12 (לפי הדגם). הוא כונה גם מקרר בשל צורתו והמאפיין שלו היה רכב מסחרי קטן לא מפואר אך אמין מספיק ובעל שטח העמסה יחסית לממדיו. כפי שהתמונה מדגימה רכב אידיאלי לשעוסקים קטנים המריכים לסחוב ציוד חשמלאים אינסטלטורים וגם רכב משלוחים.

צורת המקרר שלו, יחס גדול בין רוחב צר לגובה והגלגלים הקטנים כמובן שאינם מוסיפים ליציבות. המנוע לא היה חזק, אבל כל זה נובע מכך שהמכונית נוצרה מהתקנות היפניות המעודדות יצירת רכבים קטנים בעלי נפח מנוע קטן (רכבי K).

מקורו של הרכב בסובארו סמבר (Sambar) רכב משא קל בעל מנוע של 356 סמ"ק (מכאן שם הדגם 360) מנוע 2 צילינדרים של 20 כ"ס ומשקל זעיר של 356 ק"ג בגרסת טנדר.

סמבר 1960
סמבר 360 1969 (מקור)
הרכב היה בסיסי גם בדגמים המתקדמים יותר שיוצרו במהלך השנים לאחר השקעה של טויוטה בפודי תעשיות כבדות חברת האם של סובארו הועבר ייצור הדגמים לחברת דהייטסו של טויוטה והם שווקן תחת מדבקה של סובארו החל מ-2009.

הרכב שירת תקופה קצרה גם בצה"ל, אבל המבנה שלו המעודד התהפכות, הגלגלים הקטנים והעדר הכוח גרמו לכך שיוחלף בתחליפים אחרים.

רכבים דומים לו עדיין מיוצרים במזרח הרחוק, כאן בארץ ממלא את התפקיד של הסובארית מיקרו-ואן זול, הפיאג'ו פורטר שהוא למעשה דייהטסו הייג'ט. בהודו זו מארוטי אומני רכב המיוצר על סמך מכלולי סוזוקי

סובארו סמבר בוויקיפידיה

סובארית בוויקיפדיה

כמה שווה חלודה?



כמה לדעתכם שווה פיסת החלודה הזאת:

Talbot Lago T26 Grand Sport SWB  1949
המכונית החלודה הזו יוצרה על ידי בוני המרכבים Saoutchik הם ייצרו אותה לצורכי תצוגה כדי להראות את יכולותיהם. היא נמצאה באסם בצרפת ונמכרה תמורת 1.9 מיליון דולר זה לא הרבה לעומת מכוניות אחרות שנמכרו במספר מיליונים דו ספרתי, אבל המכונית הזו היא פיסת חלודה שאינה ניתנת לשיפוץ בשל רמת החלודה שלה כפי שניתן לראות בקישור הבא.
Talbot Lago T26 Grand Sport SWB par Saoutchik
המכונת בימים טובים יותר
הסיפור ביאהו