יום שבת, 15 בספטמבר 2018

להתחבר לאדמה

טסלה סובלת בזמן האחרון זעזועים, אך למרות העובדה שהחברה עדיין לא רווחית, נראה שהבעיות נובעות מסגנון הניהול של מייסדה והבעלים אילון מאסק וקצת פחות מכישלון מוטורי.

סיפור המכונית של טסלה דומה לסיפור של האייפון.
מכוניות חשמליות לפני דגם S היו בעלות תדמית לא טובה. אנשים שהיו מדרשים אז לתאר מכוניות חשמלית היו חושבים על מכונית זעירה, לא נאה, בעלת טווח קצר וביצועים גרועים, שנדרשת טעינה תכופה שלה וולא ניתן להשתמש בה מחוץ לעיר. הניסאן הליף המכונית החשמלית הנמכרת ביותר עדיין סבלה ממראה משעמם מטווח לא מספק.
ניסאן ליף - דור ראשון (מקור ויקיפדיה)
מצבם של ההיברידיות לא היה טוב יותר המצליחה שבהן הפריוס של טויוטה, הייתה בעלת מראה קופסתי ולא מושך.
טויטה פריוס - דור ראשון (מקור ויקיפדיה)
כל זה השתנה כאשר הגיעה טסלה דגם S גרסת P100D הייתה המכונית השלישית מהירה בעולם  ב-2016 לאחר פרארי להפרארי ופורשה 918 ספיידר, ללטענת טסלה כיום היא המכונית בייצור סדרתי המהירה בעולם. והיא נראית כך:
(מקור טסלה)
טווח של בין 466 ל- 592 קילומטרים משמעותו שניתן לנסוע בה נסיעה יומיומית מהפרברים לעיר ובחזרה ללא צורך לטעון אותה כל יום או יומיים (נסיעה בפקקים אפילו תטעין את מצברי הרכב).

טסלה הבינה שכיוון שרכב חשמלי יקר יותר מרכב עם מנוע בעירה פנימית, אז ניתן יהיה להצדיק את המחיר אם מייצרים מכונית יוקרתית , אך כעת שטסלה מנסה לייצר רכב משפחתי היא נתקלת בבעיות ובתחרות עזה מצד יצרני רכב הוותיקים.

טסלה הצליחה לשנות את השוק ליף ופריוס קיבלו מראה חדש ומושך יותר ושיפרו את ביצועיהם. יצרניות רבות מציעות דגמים חשמליים או היבררידים נטענים (PHEV), שלכאורה ניתן להשתמש בו כמכונית חשמלית לכל דבר אם מקפידים לטעון אותו. לתחרות נכנסו יצרני רכבי יוקרה יגואר עם I-Pace ב.מ.וו  עם I8 וולוו עם מגוון של רכבים היברידים. 

יש עוד בעיה בטסלה ההחלטה שלה להסתמך בממשק בעיקר על צג ענק ללא לוח מחוונים היא שערורייתית ולא בטיחותית בעליל.

לוח מכשירים טסלה דגם 3 (מקור טסלה)
כיום יצרנים מקרינים את המידע החשוב על לוח שמשה מול הנהג כדי שלא יוריד עינין ללוח המחוונים וטסלה בוחרת לשים שלט מסך מגע עניק שפועל גם בעת נסיעה. במילה אחת ביזיון.

יום שבת, 1 בספטמבר 2018

נקודה סוף

לאחרונה הודיעה פיאט שייצור הפונטו ייפסק כך נשארת פיאט למעשה ללא נציגה בשוק הקומפקטי.

תאגיד פיאט- קרייזלר (FCA) שמתמחה לאחרונה בקריאות שירות עובר תהליך של צמצום זה קורא לא רק בפיאט אלא גם בקרייזלר. ביטול מוצר בשל מכירות חלשות הוא הגיוני אבל לא הגיוני לאבד נתח משוק, שבעבר היית חזק בו.

למעשה כיום פיאט היא ברובה על דגמים הבנויים על המותג 500, לנציה כמעט לא קיימת ורק אלפא ממשיכה להתפתח.

 פיאט בשנים האחרונות הפסיקה לחדש. 124 ספיידר אינה פיתוח מחדש של הספיידר של פיאט, אלא מאזדה MX5, הטנדר פולבק הוא למעשה הטנדר של מיצ'ובישי. 
נכון גם פונטו הייתה על בסיס של פלטפורמה משותפת עם אופל, אבל לא על בסיס של העתק מלא של רכב של חברה אחרת.

פונטו הייתה מחליפתה של האונו המצליחה. כמו האונו הפונטו הייתה מרווחת למדי למכונית בקבוצה שלה, אך היא עברה תהליך זהה של רכב די מצליח בתחילת דרכו שלבסוף הפסיקו לעדכן אותו, התיישן ולא עמד בסטנדרטים של מתחריו. 

פיאט אינה לומדת מאחד הקונצרנים האירופים הגדולים בעולם, פולקסווגן. פולקסווגן מבדלת את מותגיה סקודה- עממית, סיאט - ספורטיבית, פולקסווגן - מיושבת אודי - ספורט יוקרה. בפולקסווגן המותגים השונים חולקים אותם שלדות מנועים ורכיבים נוספים ושונים בעיצוב, בכיול ובתמחור.

פיאט יכולה הייתה לעשות אותו דבר אלפא מיטו זהה כמעט בממדיה לפונטו עדכון לתא הנוסעים יחד עם שלדה ומכללים מכניים של אלפא ונפתרה הבעיה. אבל היא העדיפה לעבוד אחרת ולהתקין מנועים שונים ותיבות הילוכים רובוטית אנמיות. בניגוד לאונו שבלחיצה על הדוושה עדיין הגיבה באופן אופייני לפיאטים חובבות סל"ד וזינוקים, תקנות זיהום האוויר סירסו את הפונטו ופיאט פשוט לא התאמצה למצוא לכך פתרון. כאשר רעש האזוז דעך ככה דעכה לה הפונטו שנראתה כמו גרסה של אופל קורסה שמרנית וחסרת ברק אבל בלי האופי הגרמני.


מדברים על חבירה של פיאט-קרייזלר ליונדאי - קיה. אם הדבר יקרה כנראה שמחליפת הפונטו החדשה תהיה למעשה יונדאי i20.
בפיאט פונטו (תמונה מאתר פיאט)