מחיר של מכונית הוא דבר די מסובך הוא כולל לא רק את עלויות הייצור (שכר עבודה, חומרים, אופן הייצור) השינוע, אלא גם את היוקרה שמייחסים לה, המוניטין של היצרן וכיו"ב ועל זה נוסיף את רווחי היבואן.
השיטה הטובה ביותר לראות האם המחיר מוצדק הוא להשוות אותה לרכב דומה במפרט וביוקרה. טנדר אחד לטנדר אחר מכונית יוקרה למכונית יוקרה אחרת.
מכונית סינית חשמלית קומפקטית ב-129,900 משתלם?
יש לנו את ליפמוטור T03 ב-109,900 (הוזלה ל-90,000) שנחותה ממנה בגודל ובאבזור הפנימי אבל עולה עליה במערכות בטיחות שחלקן אקטיביות ומכונית ברמה זהה ל-JAC 30 דונגפנג בוקס עם מערכות בטיחות אקטיביות שבהשקה נמכרה במחיר של ליפמוטור T03 וכיום נמכרת ב-113,900.
אין שום הסבר שיכול להסביר את ההפרש של 16,000 ש"ח מהבוקס ועוד במכונית אינה משווקת באירופה כי היא לא מתאימה לתקינה האירופית. 60 ק"מ יותר בטווח זה יפה אבל זה מגיע עם טעינה ארוכה יותר בגלל סוללה גדולה יותר שרטן יותר מהבוקס ב-16 ליטר.
לקבוצת מחיר זו עתידות להצטרף הסיטרואן E-C3, גרנדה פונטו והיונדאי אינסטר כולן מתאימות לתקינה אירופית עם מערכות בטיחות פעילות.
אבל מי שיחפש ימצא שיש מכונית זהה משווקת באירופה ובמדינות אחרות עם מערכות בטיחות אקטיביות.
מזכיר לכם משהו? את הסיבוב הראשון של ליפמוטור T03 בגרסתה הקודמת שהגיעה ללא תקינה אירופית כאשר הייתה לה גרסה דומה לזו שמשווקת כיום אם מערכות בטיחות אקטיביות.
באתר המשווק באמירויות תוכלו למצוא ששם היא משווקת עם מערכות בטיחות אקטיביות כולל בקרת שיוט אדפטיבית.
ובסרטון זה תוכלו לראות שבדגם שמשווק בנורבגיה בהפעלת האיתות מוצגת במסך תמונה מהמצלמה בצד שבו הופעל האיתות.
ויש לומר שזה אינו הרכב הגרוע ביותר שיבואן זה מייבא. הוא מייבא מיני קרוסאובר בעל שתי כריות אוויר בלבד.
האשמה אינו ביבואן שמנסה להרוויח גם ממכירת רכב נחות, אלא במשרד התחבורה שמאשר רכבים שאינם עומדים בתקינה אירופית.
עדכון:
כנראה שהמכירות לא מעודדות ולכן הוא ייבואן פתח במבצע למוניות במחיר של 89,900 ש"ח לפני מע"מ שזה 106,082 ש"ח. אני מניח שהיבואן לא מוכר את המכוניות בהפסד לכן כיצד ניתן להסביר הפרש של מעל 20,000 ש"ח???
עדכון:
כנראה שהמכירות לא מעודדות ולכן הוא ייבואן פתח במבצע למוניות במחיר של 89,900 ש"ח לפני מע"מ שזה 106,082 ש"ח. אני מניח שהיבואן לא מוכר את המכוניות בהפסד לכן כיצד ניתן להסביר הפרש של מעל 20,000 ש"ח???